Krevetová laksa s kuřecím masem
45 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kusCibulka jarní
- 200gramůHrachové lusky
- 350gramůKuřecí prsa
- 125gramůNudle rýžové
- 500mililitrůMléko kokosové
- 500mililitrůVývar slepičí
- 125mililitrůOlej stolní
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceKurkuma
- 2kusyKoriandr čerstvý
- 1lžičkaDýňová semínka
- 25gramůArašídy
- 6kusůChilli paprička
- 1kusLimetka
- 1kusCitronová tráva
- 1lžíceZázvor mletý
- 4stroužkyČesnek
- 10mililitrůKrevetová pasta
- 6plátkůSýr sójový - Tofu
- 50gramůKrevety tygří - loupané
- 1hrstFazolové klíčky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
44 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme pastu: Nakrájíme si cibule nadrobno, stonek citronové trávy nahrubo, zázvor a kurkumu nastrouháme najemno a chilli papričky a koriandr nasekáme nadrobno.
- 2Cibuli, citronovou trávu, zázvor, kurkumu, koriandr a chilli papričky smícháme dohromady a přidáme česnek, oloupanou limetku, arašídy, nasucho opražená dýňová semínka a vše vložíme do mixéru.
- 3Na pánvi opražíme krevetovou pastu nasucho při střední teplotě asi 2 minuty.
- 4Přidáme do mixéru a postupně přiléváme 110 ml stolního oleje, dokud směs neumixujeme dohladka.
- 5Krevety očistíme a zbavíme skořápek, kuřecí prsa nakrájíme na tenké proužky. Hrachové a fazolové lusky zbavíme tuhých vláken. Zahřejeme si nádobu na pečení s litinovým dnem a 2 - 3 minuty na ní smažíme 4 lžíce pasty z mixéru. Během míchání přidáváme vývar a kokosové mléko. Ve varu pozvolna vaříme 10 minut.
- 6Přidáme tofu, krevety, kuře a nudle. Po 5 minutách přidáme na další 2 -3 minuty hrachové a fazolové lusky.
- 7Podáváme v miskách, ozdobíme fazolovými klíčky a na zbytku oleje osmaženou jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.