Krevetová omáčka
50 min.
Ingredience
- 1kusBobkový list
- 5kusůHřebíček
- 800mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 10gramůTymián čerstvý
- 80gramůKrevety tygří - loupané
- 180gramůMáslo čerstvé
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůPetržel kudrnka
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
62 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
566 mg
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Podlijeme horkou smetanou, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, pokrájenou cibuli, hřebíček, posekanou petrželku, bobkový list a tymián. Za občasného míchání vaříme 30 minut.
- 2Hotovou omáčku scedíme přes jemné sítko a vmícháme krevetové máslo.
- 3Krevetové máslo vyrobíme tak, že uvaříme 80 g loupaných krevet ve slané vodě, ostrým nožem posekáme najemno a vmícháme do 120 g čerstvého másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.