Krevetová omáčka

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
62 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
566 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Podlijeme horkou smetanou, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, pokrájenou cibuli, hřebíček, posekanou petrželku, bobkový list a tymián. Za občasného míchání vaříme 30 minut.
  • 2
    Hotovou omáčku scedíme přes jemné sítko a vmícháme krevetové máslo.
  • 3
    Krevetové máslo vyrobíme tak, že uvaříme 80 g loupaných krevet ve slané vodě, ostrým nožem posekáme najemno a vmícháme do 120 g čerstvého másla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.