Krevetová polévka
25 min.
Ingredience
- 1kusMrkev kořen
- 1lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2kusyCibulka jarní
- 125gramůŽampiony čerstvé
- 1litrVývar rybí
- 125gramůKrevety tygří - loupané
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 0,5hrstPotočnice
- 0,5lžičkaKoření pěti vůní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
7 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibulky nakrájíme šikmo na tenké plátky, žampiony také na plátky a krevety vyloupeme. 4 nevyloupané krevety necháme na ozdobu stranou. Mrkev nahrubo nastrouháme.
- 2Olej silně rozehřejeme ve woku, přidáme cibulky, minutu opékáme, přidáme mrkev a žampiony a za stálého míchání opékáme 2 minuty.
- 3Poté přilijeme vývar, přivedeme opět k varu, osolíme, opepříme, ochutíme čínskou směsí pěti koření (fagara, badyán, skořice, hřebíček, fenykl), přilijeme sójovou omáčku a vaříme 5 minut. Přidáme krevety a povaříme 4 minuty. Pokud jsou krevety velké, rozpůlíme je.
- 4Do polévky vmícháme nahrubo nakrájenou potočnici, zamícháme. Vejce rozšleháme a krouživým pohybem vlijeme do polévky tak, aby se utvořily kruhy na povrchu polévky.
- 5Hotovou polévku servírujeme ve vyhřátých miskách ozdobenou nevyloupanými krevetami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.