Krevetová polévka citronová
40 min.
Ingredience
- 1000mililitrůVývar slepičí
- 100gramůCibulka jarní
- 40gramůKoriandr čerstvý
- 25gramůChilli paprička
- 40gramůCitronová tráva
- 30gramůCitronová kůra
- 500gramůKrevety tygří - loupané
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 5mililitrůOmáčka sójová
- 5mililitrůBalsamico ocet
- 8gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
3 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vývar, přidáme bílou část jarní cibulky, koriandrové listy, citronovou trávu, citronovou kůru, rozkrojenou chilli papričku, sůl, pepř a povaříme 20 minut. Polévku scedíme, vývar nalijeme zpět do hrnce, zakápneme balsamico octem, trochu osladíme, dochutíme sójovou omáčkou, přisypeme omyté krevety a povaříme 5 minut.
- 2Polévku nalijeme do misek, ozdobíme posekanou zelenou částí jarní cibulky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.