Krevetová polévka s bramborami

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
37 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oškrábané brambory nakrájíme na malé kousky, bílou a kousek zelené části pórků nakrájíme na kolečka, mrkev nahrubo nastrouháme. Vše vložíme do vývaru a uvaříme, poté rozmixujeme. Přidáme smetanu a máslo a rozmícháme. Polévka má mít smetanovou konzistenci. Chceme-li získat polévku hustší, rozmixujeme v ní ještě 1-2 vařené brambory. Máme-li polévku řidší, přidáme ještě trochu vývaru.
  • 2
    Na tuku dokřupava osmahneme malé kostičky slaniny a necháme je okapat na papírové utěrce.
  • 3
    Polévku osolíme, přidáme slaninu a krevety a promícháme a několik minut povaříme.
  • 4
    Rozdělíme do talířů a ozdobíme nasekanou petrželí, případně kouskem pórku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.