Krevetová polévka s bramborami
40 min.
Ingredience
- 300gramůKrevety tygří - loupané
- 150gramůAnglická slanina
- 800gramůBrambory
- 2kusyPórek
- 2litryHovězí vývar základní
- 250gramůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůPetržel - nať
- 1kusMrkev kořen
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
37 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oškrábané brambory nakrájíme na malé kousky, bílou a kousek zelené části pórků nakrájíme na kolečka, mrkev nahrubo nastrouháme. Vše vložíme do vývaru a uvaříme, poté rozmixujeme. Přidáme smetanu a máslo a rozmícháme. Polévka má mít smetanovou konzistenci. Chceme-li získat polévku hustší, rozmixujeme v ní ještě 1-2 vařené brambory. Máme-li polévku řidší, přidáme ještě trochu vývaru.
- 2Na tuku dokřupava osmahneme malé kostičky slaniny a necháme je okapat na papírové utěrce.
- 3Polévku osolíme, přidáme slaninu a krevety a promícháme a několik minut povaříme.
- 4Rozdělíme do talířů a ozdobíme nasekanou petrželí, případně kouskem pórku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.