Krevetové kuličky - jednohubky
23 min.
Ingredience
- 350gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžíceKrevetová pasta
- 1kusCibule červená
- 40gramůZázvor celý
- 1kusChilli paprička
- 1kusVejce slepičí
- 0,5decilitrSherry brandy
- 1lžíceOmáčka rybí
- 2lžícePažitka
- 1lžičkaVegeta
- 0,5lžičkaSůl
- 5decilitrůVoda pitná
- 20gramůNudle rýžové
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1decilitrOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
29 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
623 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvé krevety oloupeme, nařízneme a odstraníme černé střívko. Omyjeme, necháme v sítku okapat. Polovinu krevet vložíme do mísy a rozmixujeme, přidáme druhou zbytek nadrobno nasekaných krevet a krevetovou pastu. Oloupeme červenou cibuli s kouskem zázvoru, cibuli velmi drobně pokrájíme, zázvor nastrouháme a vše přidáme do mísy ke krevetám. Chilli papričku omyjeme, rozpůlíme, drobně posekáme. V hrnečku vyšleháme vejce s 0,5 dl Sherry brandy a lžící rybí omáčky. Omyjeme a drobně pokrájíme pažitku. Vejce, chilli, pažitku a škrobovou moučku přidáme ke krevetám, dochutíme Vegetou, solí podle chuti, vše důkladně promícháme. Z těsta vytvoříme malé kuličky.
- 2V hrnci přivedeme k varu 5 dl vody. Vsypeme 20 g rýžových nudlí a vaříme je 1 minutu. Poté scedíme, po 4 kusech je dáme na vál. Krevetové kuličky položíme na nudle, každou kuličku zabalíme tak, aby nudle vytvořily síťku.
- 3Ve woku rozpálíme olej, kuličky osmažíme ze všech stran do zlatova, přibližně 3 minuty. Usmažené krevetové kuličky vyjmeme, na papírové utěrce necháme okapat přebytečný olej. Servírujeme teplé, pokapané citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.