Krevetové špízy s limetkou

25 min.
Řecko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, na pánvi pokapeme olejem a necháme 3 hodiny rozležet.
  • 2
    Očištěné krevety omyjeme a osušíme. Pokapeme je limetkovou šťávou a marinujeme asi 1 hodinu. Zbylé limetky omyjeme a podélně rozkrojíme na 24 plátků. Střídavě napichujeme na každý špíz 2 krevety a 3 plátky limetky.
  • 3
    Česnek vyjmeme z pánve a olej rozehřejeme. Špízy na něm opékáme z každé strany asi 2 minuty. Potom je osolíme, opepříme a posypeme nasekanou bazalkou. Ihned podáváme.
  • 4
    Vhodnou přílohou je zapečená bageta s rajčaty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.