Krevetové špízy s limetkou
25 min.
Ingredience
- 4kusyLimetka
- 300gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicOlej olivový
- 2lžíceBazalka
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, na pánvi pokapeme olejem a necháme 3 hodiny rozležet.
- 2Očištěné krevety omyjeme a osušíme. Pokapeme je limetkovou šťávou a marinujeme asi 1 hodinu. Zbylé limetky omyjeme a podélně rozkrojíme na 24 plátků. Střídavě napichujeme na každý špíz 2 krevety a 3 plátky limetky.
- 3Česnek vyjmeme z pánve a olej rozehřejeme. Špízy na něm opékáme z každé strany asi 2 minuty. Potom je osolíme, opepříme a posypeme nasekanou bazalkou. Ihned podáváme.
- 4Vhodnou přílohou je zapečená bageta s rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.