Krevetové topinky se sezamem

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
44 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a najemno nastrouháme zázvor. Smícháme s chilli omáčkou a limetkovou šťávou.
  • 2
    Vařené vyloupané krevety, najemno nasekaný stroužek česneku, malé vejce, kukuřičný škrob a sójovou omáčku rozmixujeme na jemnou kaši. Tou namažeme krajíce bílého chleba a posypeme sezamovými semínky.
  • 3
    Z krajíců odkrojíme kůrky a každý rozřízneme na čtyři trojúhelníky.
  • 4
    Ve velké pánvi rozpálíme olej. Připravené chlebové trojúhelníky zprudka smažíme asi 4-5 minut, nejprve namazanou stranou dolů. Když jsou topinky z obou stran opečené dozlatova, osušíme je na papírovém ubrousku a udržujeme v teple.
  • 5
    Podáváme horké s pikantní omáčkou v menší misce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.