Krevetové topinky se sezamem
25 min.
Ingredience
- 115gramůKrevety tygří - loupané
- 1stroužekČesnek
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 0,5lžičkaOlej sezamový
- 0,5lžičkaOmáčka sójová
- 3krajíceChléb pšeničný (bílý)
- 2lžíceSezam - semena
- 50gramůZázvor celý
- 2lžíceOmáčka chilly
- 2lžíceLimetková šťáva
- 150mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
44 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a najemno nastrouháme zázvor. Smícháme s chilli omáčkou a limetkovou šťávou.
- 2Vařené vyloupané krevety, najemno nasekaný stroužek česneku, malé vejce, kukuřičný škrob a sójovou omáčku rozmixujeme na jemnou kaši. Tou namažeme krajíce bílého chleba a posypeme sezamovými semínky.
- 3Z krajíců odkrojíme kůrky a každý rozřízneme na čtyři trojúhelníky.
- 4Ve velké pánvi rozpálíme olej. Připravené chlebové trojúhelníky zprudka smažíme asi 4-5 minut, nejprve namazanou stranou dolů. Když jsou topinky z obou stran opečené dozlatova, osušíme je na papírovém ubrousku a udržujeme v teple.
- 5Podáváme horké s pikantní omáčkou v menší misce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.