Krevetový koktejl se zeleným chřestem

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
8 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
971 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest omyjeme, očistíme, spodní část oloupeme, nakrájíme na 4 cm dlouhé kousky a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut. Poté je slijeme, scedíme a vložíme do salátové mísy. Cherry rajčátka omyjeme, překrojíme na polovinu a přidáme k chřestu.
  • 2
    V menší misce smícháme majonézu, kečup, rajčatovou šťávu, tabasco, najemno nasekanou chilli papričku, sůl, pepř, cukr. Vše důkladně promícháme. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku a společně s najemno nasekaným koriandrem ji přimícháme do majonézy.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme máslo a lehce na něm orestujeme krevety. Po orestování je přidáme do salátové mísy k chřestu a rajčatům, promícháme.
  • 4
    Listy ledového salátu omyjeme a vyložíme jimi menší salátové misky. Do nich vložíme krevety s chřestem a rajčátky, přelijeme majonézou a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.