Krevetový koktejl se zeleným chřestem
40 min.
Ingredience
- 500gramůChřest zelený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 500gramůRajčata
- 150gramůMajonéza
- 3lžíceKečup
- 3lžíceRajčatová šťáva
- 1lžičkaTabasco
- 1kusChilli paprička
- 75mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusKoriandr čerstvý
- 800gramůKrevety tygří - loupané
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
8 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
971 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Chřest omyjeme, očistíme, spodní část oloupeme, nakrájíme na 4 cm dlouhé kousky a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut. Poté je slijeme, scedíme a vložíme do salátové mísy. Cherry rajčátka omyjeme, překrojíme na polovinu a přidáme k chřestu.
- 2V menší misce smícháme majonézu, kečup, rajčatovou šťávu, tabasco, najemno nasekanou chilli papričku, sůl, pepř, cukr. Vše důkladně promícháme. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku a společně s najemno nasekaným koriandrem ji přimícháme do majonézy.
- 3Na pánvi rozpálíme máslo a lehce na něm orestujeme krevety. Po orestování je přidáme do salátové mísy k chřestu a rajčatům, promícháme.
- 4Listy ledového salátu omyjeme a vyložíme jimi menší salátové misky. Do nich vložíme krevety s chřestem a rajčátky, přelijeme majonézou a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.