Krevetový salát s bramborem
25 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 200gramůChřest zelený
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůAnčovičky konzervované
- 1kusLimetka
- 60mililitrůOlej olivový
- 50gramůOlivy zelené
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
22 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
565 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme a povaříme v osolené vodě cca deset minut. Poslední čtyři minuty vaříme spolu s chřestem. Nakonec zeleninu zcedíme a dáme stranou.
- 2Zatímco se vaří brambory, vedle necháme ve vodě vařit vejce. Po pěti minutách je vyndáme, zchladíme studenou vodou a oloupeme.
- 3Do mixéru vykrojíme dužinu limetky, přidáme olej, prolisujeme česnek a přidáme ančovičky. Pořádně směs rozmixujeme, dokud nebude krémová. Polovinu kaše smícháme s brambory, druhou polovinu přendáme do mísy, kam přidáme i oloupané krevety.
- 4Vše pořádně promícháme, jako první na talíř dáme krevety, poté přidáme brambory a rozpůlené vejce, vše ozdobíme olivami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.