Krevetový salát s brokolicí
20 min.
Ingredience
- zálivka
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžíceOlej olivový
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůBrokolice
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 4kusyRajčata Cherry
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,5kusFeferony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
137 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
7 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
469 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou brokolici rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě. Zchladíme studenou vodou.
- 2Feferonku nasekáme, smícháme s omytými krevetami a pokapeme citronovou šťávou.
- 3Ze zakysané smetany, vinného octa, olivového oleje, soli a pepře umícháme zálivku.
- 4Povařenou brokolici spolu s krevetami upravíme na mísu a pokapeme zálivkou.
- 5Sálat ozdobíme natvrdo uvařenými, nakrájenými vejci a cherry rajčátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.