Krevetový salát s majonézou
30 min.
Ingredience
- 300gramůKrevety tygří - loupané
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 80gramůOkurka salátová
- 80gramůRajčata
- 150mililitrůMajonéza
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůChléb celozrnný žitný
- 10gramůPažitka
- 10gramůPetržel kudrnka
- 50mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
17 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Krevety povaříme v osolené vodě 10 minut, scedíme a necháme vychladnout. Mezitím si nakrájíme okurku a rajčata na kostičky, vařené vejce na plátky, petrželku s pažitkou posekáme.
- 2Do mísy nasypeme vychladlé krevety, přidáme scezený nakládaný hrášek, okurku, rajčata, vejce, ochutíme solí, pepřem, přisypeme petrželku s pažitkou, smetanu s majonézou spolu smícháme a opatrně vmícháme do salátu, aby se vejce příliš nerozpadlo.
- 3Podáváme vychlazený s tmavým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.