Krevety bhuna
35 min.
Ingredience
- 4kusyChilli paprička
- 1lžičkaKurkuma
- 3stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkyOcet vinný
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaSůl
- 500gramůKrevety tygří - loupané
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 1,75decilitryVoda pitná
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkyGaram masala
- 1lžíceKoriandr čerstvý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
15 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V nekovové misce smícháme chilli papričky zbavené semínek, ocet, sůl, kurkumu, pepř, česnek, papriku a 10 minut necháme odležet.
- 2Ve woku rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a 4 minuty smažíme, přidáme krevety a směs z misky a ještě smažíme. Poté přidáme vodu a 10 minut vaříme, občas zamícháme. Vmícháme garam masalu, citronovou šťávu a přendáme na talíře.
- 3Podáváme ozdobené koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.