Krevety dušené na lilku
40 min.
Ingredience
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 250gramůLilek
- 1kusFeferony
- 1kusBobkový list
- 1lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 0,25lžičkaHřebíček
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
109 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
7 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kmín osmahneme na rozpáleném másle společně s bobkovým listem a nasekanou feferonkou. Vmícháme ostatní koření, krátce orestujeme.
- 2Poté vložíme předvařené krevety, lilek pokrájený na kostky, přilijeme smetanu, ochutíme solí, cukrem a přibližně 5 minut podusíme. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.