Krevety marinované v pivě

30 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
31 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
688 mg
Cukr
763 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krevety oloupeme, ale necháme na nich ocásky. Vysušíme je papírovou utěrkou. Osolíme a opepříme je.
  • 2
    Mezitím si připravíme dip: smícháme majonézu, smetanu, citronovou šťávu i kůru a utřený stroužek česneku. Promícháme a necháme v lednici.
  • 3
    Připravíme si dvě misky: do jedné dáme mouku a sušený česnek, do druhé pivo. Olej nalijeme do pánve a zahřejeme. Připravíme si i talíř s papírovou utěrkou na usmažené krevety.
  • 4
    Pracujeme rychle – krevety obalíme v mouce a pivě a skládáme je na pánev. Smažíme 2 minuty z každé strany – vhodným nástrojem pro otáčení krevet jsou kleště, jde to s nimi snáz. Usmažené krevety skládáme na připravený talíř.
  • 5
    Hotové krevety podáváme ihned s dipem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.