Krevety na grilu
60 min.
Ingredience
- 1kilogramKrevety tygří - loupané
- Marináda
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 20gramůKoření mexické
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 1kusPomerančová šťáva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
15 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
815 mg
Cukr
485 mg
Postup přípravy
- 1Marináda: česnek oloupeme, nakrájíme, prolisujeme do misky, přidáme drobně nasekanou chilli papričku, nastrouhaný zázvor, vmícháme cayenské koření, mletou paprikou, z 1 citronu nastrouhanou kůru, vymačkanou šťávu z 1 pomeranče, všechny suroviny zamícháme, podle chuti přisypeme sůl a pepř.
- 2Krevety omyjeme pod tekoucí studenou vodou a naskládáme je do připravené marinády, kterou dáme do ledničky na celou noc.
- 3Dřevěné špejle namočíme do studené vody, a to proto, aby se při grilovaní nespálily. Krevety vybíráme z marinády a napichujeme je na namočené špejle.
- 4Rošt na grilu potřeme olejem, gril rozehřejeme na vysokou teplotu a rozložíme špízy, které po dobu pečení otáčíme na každou stranu. Pečeme přibližně 10 minut, podle toho na jak silném ohni pečeme.
- 5Upečené krevety porcujeme na talíře a přidáme plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.