Krevety na smetaně s parmazánem
25 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 1hrstBaby špenát
- 60gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceZakysaná smetana
- 5kusůCibulka jarní
- 115gramůPancetta
- 24kusůKrevety tygří - loupané
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
452 mg
Cukr
650 mg
Postup přípravy
- 1V pánvi na rozehřátém oleji smažíme pancettu za občasného promíchání asi 5 minut. Přidáme na kolečka nakrájenou cibulku, nadrcený česnek a ještě chvíli smažíme.
- 2Do základu vmícháme očištěné a omyté krevety a vše restujeme, dokud krevety nezrůžoví.
- 3Zalijeme smetanou a přivedeme k varu. Přidáme citronovou šťávu, osolíme, opepříme a omáčku na mírném ohni povaříme 2 minuty.
- 4Hotový pokrm upravíme na nahřátou mísu, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme omytými špenátovými listy.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.