Krevety na špejli

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
24 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
451 mg
Cukr
216 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vyloupeme krevety a odstraníme z nich černé střívko. Rychle je omyjeme, osušíme a lehce osolíme a opepříme. Plátky uzené slaniny rozkrojíme na poloviny a každého mořského ráčka zabalíme do kusu slaniny. Vezmeme 4 dlouhé jehly a na každou napícháme po 4 garnátech.
  • 2
    Vytřeme olejem plech na pečení, rozložíme na něj připravené jehly a vložíme ho na 5-6 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Během pečení jehly několikrát pootočíme. Vytáhneme plech z trouby, obalíme jehly ve strouhance a vrátíme je ještě jednou na 2-3 minuty do trouby předehřáté na 220 °C, aby byl povrch mírně opečený. Rozložíme jehly na nahřátou servírovací mísu a hotový pokrm podáváme, chceme-li, s libovolným salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.