Krevety restované na víně a česneku
25 min.
Ingredience
- 6stroužkůČesnek
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1kusBobkový list
- 1kusChilli paprička
- 1kilogramKrevety tygří - loupané
- 110mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 70mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
22 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
306 mg
Cukr
472 mg
Postup přípravy
- 1V pánvi rozpálíme olej, přidáme prolisovaný česnek a po cca 2 minuty osmahneme. Poté vmícháme nadrobno pokrájenou petrželku, bobkový list, nasekanou chilli papričku a vyloupané krevety, na mírném ohni restujeme 2 minuty.
- 2Přilijeme víno, přibližně 3 minuty povaříme, dokud se víno nezredukuje na polovinu. Ochutíme solí, pepřem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.