Krevety s bambusovými výhonky
50 min.
Ingredience
- 100mililitrůVíno bílé
- 200gramůPórek
- 150gramůPaprikové lusky čerstvé
- 2000gramůKrevety tygří - loupané
- 20gramůSůl
- 50gramůCukr krupice
- 10gramůPepř černý mletý
- 70gramůZázvor celý
- 200gramůBambusové výhonky
- 60gramůHouby černé
- 5gramůChilli koření mleté
- 50gramůČesnek
- 200gramůSolamyl
- 100gramůVaječný bílek slepičí
- 300mililitrůOlej stolní
- 100mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
34 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Krevety očistíme a promícháme je s bílky, škrobem a solí. Potom je v rozehřátém oleji zblanšírujeme a scedíme.
- 2Na části tuku zpěníme na plátky nakrájený česnek, papriky nakrájené na kostičky, bambusové výhonky, pórek a černé houby. Přidáme krevety, zalijeme vývarem a krátce podusíme. Osolíme, přilijeme dezertní víno, přidáme koření a cukr.
- 3Nakonec vše zahustíme máčeným škrobem a podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.