Krevety s červenou kari pastou
25 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
- 200mililitrůMléko kokosové
- 2lžíceOmáčka rybí
- 1lžičkaCukr krupice
- 12kusůKrevety tygří - loupané
- 1kusChilli paprička
- 3kusyChilli paprička sušená
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 10kusůBazalka
- 0,25lžičkaKmín drcený
- 1stroužekČesnek
- 2kusyCitronela
- 1lžičkaZázvor celý
- 1lžičkaGarnátová pasta
- 2kusyKafirové listy
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si v mlýnku na koření umeleme suché suroviny, které potřebujeme k přípravě kari pasty. Smícháme se zbylými surovinami, rozmělníme v hmoždíři nebo rozmixujeme na hladkou pastu.
- 2Česnek dozlatova opečeme na pánvi nebo woku s rozehřátým olejem, vmícháme lžíci červené kari pasty, 1 minutu opékáme, přidáme thajskou rybí omáčku, cukr, polovinu kokosového mléka a zamícháme.
- 3Přidáme krevety a 3-4 minuty dusíme na mírném ohni. Když změní barvu, opatrně vmícháme zbývající kokosové mléko, listy makrutu, červenou chilli papričku a ještě 2-3 minuty zvolna dusíme.
- 4Nakonec přidáme listy bazalky, vše řádně zamícháme a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.