Krevety s červenou kari pastou

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si v mlýnku na koření umeleme suché suroviny, které potřebujeme k přípravě kari pasty. Smícháme se zbylými surovinami, rozmělníme v hmoždíři nebo rozmixujeme na hladkou pastu.
  • 2
    Česnek dozlatova opečeme na pánvi nebo woku s rozehřátým olejem, vmícháme lžíci červené kari pasty, 1 minutu opékáme, přidáme thajskou rybí omáčku, cukr, polovinu kokosového mléka a zamícháme.
  • 3
    Přidáme krevety a 3-4 minuty dusíme na mírném ohni. Když změní barvu, opatrně vmícháme zbývající kokosové mléko, listy makrutu, červenou chilli papričku a ještě 2-3 minuty zvolna dusíme.
  • 4
    Nakonec přidáme listy bazalky, vše řádně zamícháme a můžeme servírovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.