Krevety s cibulkou a chřestem na grilu
11 min.
Ingredience
- 200gramůCibulka jarní
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCitrony
- 8kusůKrevety tygří - loupané
- 300gramůChřest zelený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
98 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibulku a chřest vložte do vroucí osolené vody a vařte 1 minutu. Slijte a nechte zchladnout.
- 2Připravte si plech či grilovací misku a vložte na ní krevety, chřest a cibulku, osolte, opepřete a zakápněte olejem.
- 3Grilujte 5 minut a otáčejte, aby vše bylo rovnoměrně ogrilované.
- 4Zbytek oleje smíchejte v misce s citronovou šťávou a petrželkou, přidejte sůl a pepř.
- 5Hotové krevety a zeleninu naaranžujte na talíř a přelijte dresinkem.
- 6Podávejte s půlměsíčky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.