Krevety s fagarou
15 min.
Ingredience
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý celý
- 2lžičkyPepř sečuánský
- 1lžičkaCukr krupice
- 450gramůKrevety tygří - loupané
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1kusChilli paprička
- 1kusCibulka jarní
- 3stroužkyČesnek
- 15gramůZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
134 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
6 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Chilli papričku zbavíme semen a drobně pokrájíme. Zázvor nastrouháme a česnek prolisujeme.
- 2Pepř, sůl a fagaru (sečuánský pepř) utlučeme v hmoždíři. Směs smícháme s cukrem a odložíme stranou.
- 3Krevety opláchneme, osušíme papírovými ubrousky. Vložíme do rozehřátého oleje, přidáme chilli papričku, zázvor a česnek a vše opékáme 5 minut za stálého míchání. Přidáme fagarovou směs a zastálého míchání ještě 1 minutu opékáme.
- 4Krevety upravíme do předehřátých misek, ozdobíme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a servírujeme s krabími kroketami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.