Krevety se sladko pálivou omáčkou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1791 kcal
Bílkoviny
125 g
Tuky
121 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
3 g
Cukr
75 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krevety vyloupneme, necháme jim ocasy a dáme do misky. Posypeme je solí, pepřem, rozdrceným česnekem, vše dobře promícháme a dáme na 20 minut do lednice.
  • 2
    Příprava omáčky: Cibuli oloupeme a spolu se zázvorem a chilli papričkou nakrájíme na malé kousky, které v pánvi na rozpáleném oleji restujeme asi 1 minutu. Přilijeme sójovou omáčku, rýžové víno, ústřicovou omáčku a vmícháme včelí med. Suroviny povaříme opět 2 minuty. Těsně před dokončením vaření dáme do pánve nakrájené listy bazalky, zamícháme a sladko pálivou omáčku ihned stáhneme z ohně. Necháme stranou a udržujeme teplou do dalšího použití.
  • 3
    Těstíčko na obalování: Do misky rozklepneme vejce, přidáme mouku, přilijeme vodu a dobře rozkvedláme.
  • 4
    Vezmeme krevety, obalíme je v připraveném těstíčku, potom ještě v zelené rýži. Do pánve nalijeme větší množství oleje, rozpálíme ho a obalené krevety smažíme po každé straně asi tak 2 minuty. Krevety musejí byt ponořené v rozpáleném oleji, aby se dobře dozlatova osmažily.
  • 5
    Křupavé krevety rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře. Ke každé porci přidáme teplou sladko pálivou omáčku a hotové jídlo servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.