Krevety se sladko pálivou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 2decilitryOlej slunečnicový
- 1kilogramKrevety tygří - loupané
- 0,5lžičkaSůl
- Omáčka
- 1kusCibule červená
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusChilli paprička
- 20gramůZázvor celý
- 12mililitrůOmáčka sójová
- 60mililitrůVíno rýžové čínské
- 20mililitrůOmáčka ústřicová
- 9lžicMed včelí
- 10kusůBazalka
- Těstíčko
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrVoda pitná
- 100gramůRýže zelená
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1791 kcal
Bílkoviny
125 g
Tuky
121 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
3 g
Cukr
75 g
Postup přípravy
- 1Krevety vyloupneme, necháme jim ocasy a dáme do misky. Posypeme je solí, pepřem, rozdrceným česnekem, vše dobře promícháme a dáme na 20 minut do lednice.
- 2Příprava omáčky: Cibuli oloupeme a spolu se zázvorem a chilli papričkou nakrájíme na malé kousky, které v pánvi na rozpáleném oleji restujeme asi 1 minutu. Přilijeme sójovou omáčku, rýžové víno, ústřicovou omáčku a vmícháme včelí med. Suroviny povaříme opět 2 minuty. Těsně před dokončením vaření dáme do pánve nakrájené listy bazalky, zamícháme a sladko pálivou omáčku ihned stáhneme z ohně. Necháme stranou a udržujeme teplou do dalšího použití.
- 3Těstíčko na obalování: Do misky rozklepneme vejce, přidáme mouku, přilijeme vodu a dobře rozkvedláme.
- 4Vezmeme krevety, obalíme je v připraveném těstíčku, potom ještě v zelené rýži. Do pánve nalijeme větší množství oleje, rozpálíme ho a obalené krevety smažíme po každé straně asi tak 2 minuty. Krevety musejí byt ponořené v rozpáleném oleji, aby se dobře dozlatova osmažily.
- 5Křupavé krevety rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře. Ke každé porci přidáme teplou sladko pálivou omáčku a hotové jídlo servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.