Krevety se zázvorem a chilli papričkami

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
30 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme ostrou pastu: chilli papričky namočíme na 15 minut do horké vody. Pak je vyjmeme, necháme odkapat, pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme k nim očištěnou pokrájenou cibuli, 2 lžíce oleje, 2 lžíce nastrouhaného zázvoru, nastrouhanou citronovou kůru, oříšky, krevetovou pastu a šafrán. Vše najemno rozmixujeme.
  • 2
    Čerstvým krevetám odstraníme černé střívko, pak je omyjeme. Hlavy a schránky zprudka opečeme ve woku na 1 lžíci oleje. Když jsou sytě červené, zalijeme je 7,5 dl vody a vaříme je 30 minut. Pak vývar scedíme do druhé doby.
  • 3
    Rýžové nudle namočíme do vlažné vody. Když nabobtnají, scedíme je a propláchneme studenou vodou.
  • 4
    Ve woku na rozehřátém oleji (1 lžíce) opečeme rozmixovanou směs, zalijeme ji scezeným vývarem a přilijeme kokosové mléko. Chvíli zvolna vaříme, pak přidáme oloupané krevety a vaříme je do doby, až jsou červené. Do polévky přimícháme omyté a okapané sójové výhonky spolu s nudlemi, necháme přejít varem a odstavíme z plotny.
  • 5
    Omyjeme si lístky máty. Horkou polévku s krevetami nalijeme do misek a podáváme s lístky máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.