Krevety se zázvorem a chilli papričkami
65 min.
Ingredience
- mixovaná směs
- 2kusyCibule
- 5kusůChilli paprička
- 2lžíceZázvor celý
- 1,5lžíceKrevetová pasta
- 0,25lžičkaŠafrán
- 1lžíceOříšky Kemiri
- 1špetkaCitronová kůra
- vývar
- 1lžičkaSůl
- 7,5decilitrůVoda pitná
- 600gramůKrevety tygří - loupané
- 5decilitrůMléko kokosové
- 500gramůNudle rýžové
- 2lžíceOlej sezamový
- 100gramůSójové výhonky
- 1lžíceMáta
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
30 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme ostrou pastu: chilli papričky namočíme na 15 minut do horké vody. Pak je vyjmeme, necháme odkapat, pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme k nim očištěnou pokrájenou cibuli, 2 lžíce oleje, 2 lžíce nastrouhaného zázvoru, nastrouhanou citronovou kůru, oříšky, krevetovou pastu a šafrán. Vše najemno rozmixujeme.
- 2Čerstvým krevetám odstraníme černé střívko, pak je omyjeme. Hlavy a schránky zprudka opečeme ve woku na 1 lžíci oleje. Když jsou sytě červené, zalijeme je 7,5 dl vody a vaříme je 30 minut. Pak vývar scedíme do druhé doby.
- 3Rýžové nudle namočíme do vlažné vody. Když nabobtnají, scedíme je a propláchneme studenou vodou.
- 4Ve woku na rozehřátém oleji (1 lžíce) opečeme rozmixovanou směs, zalijeme ji scezeným vývarem a přilijeme kokosové mléko. Chvíli zvolna vaříme, pak přidáme oloupané krevety a vaříme je do doby, až jsou červené. Do polévky přimícháme omyté a okapané sójové výhonky spolu s nudlemi, necháme přejít varem a odstavíme z plotny.
- 5Omyjeme si lístky máty. Horkou polévku s krevetami nalijeme do misek a podáváme s lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.