Krevety v kari omáčce

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
49 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krevety rozmrazíme, vyčistíme, umyjeme a obalíme v těstíčku.
  • 2
    Těstíčko: do misky vlijeme pivo, rozklepneme celé vejce, promícháme, přidáme mouku, sůl, pepř, dobře rozkvedláme.
  • 3
    Omáčka: na pánvi zahřejeme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibuli, osmažíme, vložíme na kolečka rozkrájený banán, chvilku osmažíme, zalijeme vínem, povaříme, vsypeme nasekanou chilli papričku, kari koření, zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, vlijeme smetanu, stáhneme ze sporáku, ještě horkou omáčku rozmixujeme, vlijeme malou sklenku likéru, podle chuti můžeme dosolit a dopepřit, promícháme.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme olej, na něm smažíme do zlatova ze všech stran připravené, v těstíčku obalené krevety.
  • 5
    Osmažené krevety porcujeme na mělké talíře, přidáme kari omáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.