Krevety v kari omáčce
50 min.
Ingredience
- 1kilogramKrevety tygří - loupané
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 2decilitryVíno burgundské
- 10gramůKari koření
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusChilli paprička
- 3decilitryVývar zeleninový
- 2kusyBanány
- 0,5decilitrLikér mandlový - Amaretto
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2decilitryOlej slunečnicový
- Těstíčko
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 3decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
49 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Krevety rozmrazíme, vyčistíme, umyjeme a obalíme v těstíčku.
- 2Těstíčko: do misky vlijeme pivo, rozklepneme celé vejce, promícháme, přidáme mouku, sůl, pepř, dobře rozkvedláme.
- 3Omáčka: na pánvi zahřejeme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibuli, osmažíme, vložíme na kolečka rozkrájený banán, chvilku osmažíme, zalijeme vínem, povaříme, vsypeme nasekanou chilli papričku, kari koření, zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, vlijeme smetanu, stáhneme ze sporáku, ještě horkou omáčku rozmixujeme, vlijeme malou sklenku likéru, podle chuti můžeme dosolit a dopepřit, promícháme.
- 4Na pánvi rozpálíme olej, na něm smažíme do zlatova ze všech stran připravené, v těstíčku obalené krevety.
- 5Osmažené krevety porcujeme na mělké talíře, přidáme kari omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.