Krevety v křišťálovém županu
65 min.
Ingredience
- 600gramůKrevety tygří - loupané
- 100gramůCibulka jarní
- 10gramůSůl
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 40gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 125gramůHrášek
- 60gramůPaprika červená
- 40mililitrůOmáčka ústřicová
- 20mililitrůVíno rýžové čínské
- 10mililitrůOlej sezamový
- 1stroužekČesnek
- 5gramůZázvor
- 2decilitryOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
56 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupané, očištěné krevety promícháme 1 minutu se lžičkou soli, opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Tento postup opakujeme 3x a při posledním krevety důkladně propláchneme studenou vodou. V míse rozmícháme lžíci škrobu s bílkem, krevety do marinády rozložíme a necháme 30 minut odležet. Ve woku rozpálíme olej a krevety 2 minuty necháme fritovat, vyjmeme, osušíme na papírové utěrce a uchováme v teple.
- 2V misce smícháme ústřicovou omáčku, zeleninový vývar, rýžové víno, zbytek škrobu a sezamový olej.
- 3Olej z woku odlijeme a ponecháme asi jen 2 lžíce, přidáme prolisovaný česnek a zázvor a krátce osmahneme. Přisypeme hrášek a na kostičky nakrájenou papriku, orestujeme asi 2 minuty, zalijeme omáčkou a necháme přejít varem. Nakonec do omáčky vmícháme krevety a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.