Krevety v těstíčku
60 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 3lžíceOcet kvasný lihový
- 4lžíceOmáčka sojová světlá
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceCukr třtinový
- 1kusPaprika zelená
- 300litrůVývar zeleninový
- 2lžičkySolamyl
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaChilli omáčka
- Na těstíčko
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 2lžíceSolamyl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 16kusůKrevety tygří - loupané
- 1lžičkaZázvor celý
- 3kusyCibulka jarní
- 1lžičkaOlej sezamový
- 2lžíceSherry brandy
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1stroužekČesnek
- 500mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
46225 kcal
Bílkoviny
1657 g
Tuky
2001 g
Sacharidy
5722 g
Vláknina
676 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Zázvor nastrouháme, česnek prolisujeme, jarní cibulky nakrájíme a jednu dáme stranou na ozdobu.
- 2Pinzetou odstraníme z krevet střívka a velkým nožem je zploštíme. Vložíme do mísy, přidáme zázvor, česnek, cibulky, sherry, sezamový olej a sójovou omáčku. Řádně promícháme, přikryjeme potravinářskou fólií a vložíme na půl hodiny do chladničky.
- 3Příprava těstíčka: bílky ušleháme do husté pěny, smícháme se škrobovou moučkou a hladkou moukou.
- 4Příprava omáčky na namáčení: papriku zbavíme semen, nakrájíme na nudličky a spolu s ostatními surovinami vložíme do rendlíku, přivedeme k varu, plamen zmírníme a povaříme 10 minut.
- 5Krevety vyjmeme z marinády, obalíme v těstíčku a postupně smažíme v oleji rozehřátém na vysokou teplotu. Smažíme dozlatova.
- 6Hotové krevety upravíme na mísu, obložíme nakrájenou cibulkou a ihned servírujeme s omáčkou k namáčení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.