Krevety v těstíčku s hráškovými a fazolovými lusky
50 min.
Ingredience
- omáčka
- 1,25decilitryVývar zeleninový
- 1lžíceOmáčka ústřicová
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 0,5lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 4kusyCibule
- 600gramůKrevety tygří - loupané
- 1,5litryVoda pitná
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 2lžičkySůl
- 100gramůHrachové lusky
- 50gramůFazolové lusky zelené
- 1kusPaprika červená
- 5lžicOlej sezamový
- 0,5lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 2kusyČesnek
- 0,5lžičkaZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
12 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme. Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme. Oloupaný česnek posekáme na malé kousky. Všechny ingredience si odložíme na talíř.
- 2Krevetám odkroutíme hlavičky a odstraníme černá střívka. Omyjeme je a dáme do hrnce s 1,5 l vody. Přidáme pokrájenou cibulku a zvolna vaříme bez poklice 15 minut. Uvařené krevety scedíme a přitom zachytíme 1,25 dl vývaru.
- 3Krevety odložíme do mísy a důkladně je promícháme s 1 lžičkou soli, znovu je dáme do síta a propláchneme pod tekoucí vodou. Toto opakujeme ještě dvakrát, ale soli použijeme jen po 1/2 lžičce. Dobře promyté krevety osušíme.
- 4V míse si vyšleháme vaječný bílek s 1 lžíci škrobové moučky (Maizena), smícháme s krevetami, mísu zakryjeme a necháme v chladničce 30 minut odpočinout.
- 5Mladé sladké hráškové a fazolové lusky očistíme a omyjeme. Fazolové lusky pokrájíme na třetiny. Omytou papriku rozpůlíme, odstraníme semena a nakrájíme na tenké proužky.
- 6Připravíme si omáčku. V míse smícháme zachycený vývar s ústřicovou omáčkou, rýžovým vínem, olejem a 1/2 lžíce škrobové moučky.
- 7Ve woku na rozpáleném oleji restujeme krevety asi 2 minuty, potom je vyjmeme a v sítu necháme okapat. Ve woku necháme trochu oleje (asi 2 lžíce), dáme na něj posekaný česnek s nastrouhaným zázvorem, mícháme a smažíme jen 30 sekund, přidáme hrachové a pokrájené fazolové lusky s paprikou a vše smažíme asi 2 minuty. Za stálého míchání přilijeme omáčku, krátce povaříme, přimícháme krevety a ihned servírujeme.
- 8
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.