Krevety v zeleninové omáčce
30 min.
Ingredience
- 400gramůRajčata
- 400gramůCibule
- 20gramůZázvor celý
- 600gramůKrevety tygří - loupané
- 15gramůPaprika mletá pálivá
- 30gramůCukr krupice
- 50gramůOlej slunečnicový
- 30mililitrůOmáčka sójová
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
21 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Cibuli, rajčata a zázvor nakrájíme na malé kostičky, česnek prolisujeme. V rendlíku rozehřejeme olej přisypeme cibuli, zázvor, osmahneme, přidáme rajčata, osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou, přidáme cukr, mletou pálivou papriku, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme, až vznikne rajčatová omáčka.
- 2V pánvi na másle orestujeme česnek, přiložíme krevety a smažíme, až krevety zrůžoví. Pánev odstavíme a před podáváním vmícháme do omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.