Krevety ve sladké a ostré omáčce

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
8 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
506 mg
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Garnáty oloupeme a ocásky jim necháme. Zbavíme je střívka a potom je napíchneme na grilovací jehly.
  • 2
    V misce smícháme limetkovou šťávu, sezamový olej a pokrájený koriandr. Napíchnuté garnáty položíme do směsi, zakryjeme pokličkou a necháme 30 minut v lednici, občas je otočíme.
  • 3
    Připravíme omáčku - ohřejeme rybí omáčku, ocet, vodu, sůl a cukr a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme vychladnout.
  • 4
    Smícháme v misce zázvor, rozetřený česnek, koriandr a chilli. Přidáme vychlazenou směs a promícháme. Garnáty dáme do grilovací mísy z alobalu a pečeme je v předehřátém grilu 6 minut.
  • 5
    Poté okamžitě podáváme s omáčkou na namáčení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.