Krevety ve sladké a ostré omáčce
70 min.
Ingredience
- 500gramůGarnát obecný
- 3lžíceOlej sezamový
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 4lžíceOcet vinný
- 2lžíceOmáčka rybí
- 2lžíceVoda pitná
- 2lžíceCukr třtinový
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyZázvor mletý
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
8 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
506 mg
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Garnáty oloupeme a ocásky jim necháme. Zbavíme je střívka a potom je napíchneme na grilovací jehly.
- 2V misce smícháme limetkovou šťávu, sezamový olej a pokrájený koriandr. Napíchnuté garnáty položíme do směsi, zakryjeme pokličkou a necháme 30 minut v lednici, občas je otočíme.
- 3Připravíme omáčku - ohřejeme rybí omáčku, ocet, vodu, sůl a cukr a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme vychladnout.
- 4Smícháme v misce zázvor, rozetřený česnek, koriandr a chilli. Přidáme vychlazenou směs a promícháme. Garnáty dáme do grilovací mísy z alobalu a pečeme je v předehřátém grilu 6 minut.
- 5Poté okamžitě podáváme s omáčkou na namáčení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.