Krevety zapečené s těstovinami do měšců po italsku
60 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 5gramůSůl
- 150mililitrůPesto
- 4lžičkyExtra Virgin
- 750gramůKrevety tygří
- 2stroužkyČesnek
- 125mililitrůVíno bílé
- 350gramůTěstoviny Fettuccine
- 1kusCitrony
- 4lžičkyOlej olivový
- 2gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
25 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
925 mg
Postup přípravy
- 1Ve vroucí osolené vodě vaříme těstoviny Fettuccine (asi 3 minuty). Uvařené těstoviny zcedíme, necháme okapat a poté je promícháme s polovinou možství pesta. Česnek utřeme, krevety (pokud již nejsou vyloupané) vyloupeme, citrón pokrájíme na tenčí měsíčky. Z papíru na pečení vystřihneme čtyři čtverce o straně 30 cm, na každý čtverec doprostřed dáme lžičku olivového oleje, na olej rozdělíme těstoviny s pestem, na těstoviny ještě rozdělíme vyloupané krevety a na tuto směs položíme utřený česnek, který jsme rozmíchali s druhou polovinou pesta. Každý naplněný čtverec poté ochutíme solí a pepřem, přelijeme bílým vínem. Okraje papírových "měšců" navlhčíme vodou, zdvihneme je a svážme potravinářským provázkem. Měšce naskládáme na pečicí plech a pečeme v troubě, vyhřáté na 200°C po dobu asi 15 minut. Upečené těstovinové měšce položíme na talíře, rozvážeme a ozdobíme nakrájeným citrónem. Takto připravené těstoviny s krevetami servírujeme jako hlavní jídlo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.