Krevety zapékané
35 min.
Ingredience
- 1kilogramKrevety tygří - loupané
- 2decilitryMartell cognac
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2decilitryOlej rostlinný
- 4gramyOregano čerstvé
- 4gramyPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 2gramyTymián čerstvý
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
47 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
890 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Krevety očistíme, uvaříme, osolíme, opepříme a přidáme čerstvé oregano a tyminán.
- 2V hrnci orestujeme zprudka na rozpáleném oleji a hned podlijeme koňakem. Přidáme rozmixovaná rajčata a necháme 5 minut povařit. Potom krevety i s omáčkou rozdělíme na 6 porcí, které každou zvlášť vložíme do pečícího sáčku, poklademe plátkem sýra, sáčky zavážeme a pečeme v troubě 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.