Křidélka v česnekové marinádě

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
54 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
170 mg
Cukr
323 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí křidélka omyjeme vodou, dočistíme a odstraníme špičky, které by se připálily.
  • 2
    Potom si připravíme marinádu, do které patří olivový olej, 3 rozmačkané stroužky česneku a 1,5 lžíce čerstvé bazalky, 1 lžička sójové sladké omáčky, chili papričky nakrájené na tenké kroužky, šťáva z jednoho citronu, pepř a sůl.
  • 3
    Do této marinády na 2 hodiny naložíme kuřecí křidélka.
  • 4
    Na rozpáleném oleji v pánvi křidélka osmažíme. Podlijeme křídla troškou vody, pánev přikryjeme a maso dusíme. Během dušení obracíme jen jedenkrát, aby se křidélka nerozdělila. Jakmile křidélka změknou, odkryjeme je a dopečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.