Křidélka v česnekové marinádě
45 min.
Ingredience
- 12kusůKuřecí křídla
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 2kusyChilli paprička
- 1kusCitronová šťáva
- 3špetkyPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 4lžíceOlej olivový
- 1,5lžíceBazalka
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
54 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
170 mg
Cukr
323 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí křidélka omyjeme vodou, dočistíme a odstraníme špičky, které by se připálily.
- 2Potom si připravíme marinádu, do které patří olivový olej, 3 rozmačkané stroužky česneku a 1,5 lžíce čerstvé bazalky, 1 lžička sójové sladké omáčky, chili papričky nakrájené na tenké kroužky, šťáva z jednoho citronu, pepř a sůl.
- 3Do této marinády na 2 hodiny naložíme kuřecí křidélka.
- 4Na rozpáleném oleji v pánvi křidélka osmažíme. Podlijeme křídla troškou vody, pánev přikryjeme a maso dusíme. Během dušení obracíme jen jedenkrát, aby se křidélka nerozdělila. Jakmile křidélka změknou, odkryjeme je a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.