Krkonošská cikánka s řeřichou

45 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostičky. Polovinu nakrájených brambor dáme vařit do menšího hrnce, osolíme a vaříme doměkka. Pak je slijeme, přimícháme lžíci másla a rozšťoucháme je. Omytou řeřichu drobně posekáme.
  • 2
    Do druhého hrnce s litrem vody dáme vařit druhou polovinu brambor, pokrájených na kostičky, pokrájenou cibuli na kolečka, kmín, pepř, masox a vše vaříme 20 minut.
  • 3
    Do polévky přidáme rozetřený česnek se solí a šťouchané brambory. Povaříme 5 minut, přimícháme 1 vejce, lžíci másla, majoránku a řeřichu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.