Krkonošská hovězí roláda s žampiony
95 min.
Ingredience
- 20gramůMrkev kořen
- 20gramůCeler bulvový
- 20gramůPetržel kořen
- 3kusyCibule
- 500gramůHovězí maso zadní
- 1,5lžičkySůl
- 2špetkySůl mořská
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 10gramůSardelová pasta
- 50gramůAnglická slanina
- 50gramůŠunka dušená
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůŽampiony - sterilované
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 6decilitrůHovězí vývar základní
- 0,5decilitrVíno červené
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžičkaCitronová kůra
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
22 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme na nudličky. 3 cibule oloupeme, z toho 2 cibule pokrájíme nadrobno a 1 cibuli rozkrájíme na osminky. Petrželku kudrnku si drobně pokrájíme. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
- 2Zadní hovězí maso omyjeme, osušíme a upravíme ho na plát, který z každé strany naklepeme, osolíme (1,5 lžičky), opepříme a z vnitřní strany potřeme sardelovou pastou. Na tuto potřenou stranu masa poklademe postupně anglickou slaninu, šunku, pokrájená vajíčka uvařená natvrdo, cibuli pokrájenou na osminky, sterilované žampiony a petrželovou nať. Maso zavineme do rolády a pevně ji svážeme nití.
- 3V hrnci si na rozpáleném oleji osmažíme cibuli se zeleninou dozlatova, přidáme k ní roládu, promícháme a dusíme pod pokličkou přibližně 15 minut. Maso vyjmeme a šťávu necháme vysmahnout. Až nám zbude jen tuk, zeleninu poprášíme moukou a chvíli, za stálého míchání, zeleninu s moukou orestujeme. Pak vrátíme maso nazpět, zalijeme hovězím vývarem (asi 6 dl) a pod pokličkou, při mírné teplotě, dusíme doměkka (přibližně 50 minut).
- 4Měkké maso vyjmeme, zbylou šťávu z masa i se zeleninou rozmixujeme, přilijeme k ní 0,5 dl červeného vína. Z omytého citronu nastrouháme 1 lžičku kůry a vymačkáme 1 lžičku šťávy, přidáme do šťávy z masa a dochutíme mořskou solí (2 špetky).
- 5Roládu zbavíme nití, nakrájíme ji na porce a podáváme s přílohou podle chuti, kterou poléváme šťávou z masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.