Krkonošská kaše
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 100gramůKrupky trhané
- 600gramůBrambory
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2decilitryMléko polotučné
- 1špetkaMajoránka
- 2litryVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Krupky přebereme, spaříme horkou vodou, propláchneme vlažnou vodou a v osolené vodě uvaříme. Zvlášť si uvaříme oloupané brambory.
- 2Měkké brambory zalijeme horkým mlékem a vymícháme v hladkou kaši. Do ní přimícháme uvařené krupky, okořeníme prolisovaným česnekem, majoránkou a dobře promícháme.
- 3Na talířích omastíme kaši zpěněnou cibulkou.
- 4Podávat můžeme se salátem z kysaného zelí. Podáváme k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.