Krkonošská skopová plec s rýží
55 min.
Ingredience
- 800gramůSkopová plec
- 250gramůRýže loupaná
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 1lžičkaVegeta
- 1špetkaKmín drcený
- 2hrstiPetržel kudrnka
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1litrVoda pitná
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
850 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
51 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkve oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Petrželku omyjeme a okapanou najemno nasekáme.
- 2Skopovou plec omyjeme studenou vodou, osušíme a rozkrájíme na kousky.
- 3V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, posypeme mletou paprikou, přidáme maso a za stálého míchání ho ze všech stran opečeme. Pak do hrnce přisypeme nakrájenou mrkev, přilijeme pivo s trochou vody, okmínujeme, opepříme, osolíme a pod pokličkou dusíme, až je maso poloměkké. Během dušení maso občas promícháme a podle potřeby přilijeme vodu.
- 4K změklému masu přisypeme propláchnutou rýži, dolijeme vodu, vmícháme vegetu a rýži i maso necháme dusit pod pokličkou doměkka. Pak pokličku sejmeme a přebytečnou vodu necháme vyvařit. K směsi nakonec vmícháme najemno nasekanou petrželku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.