Krkonošská skopová plec s rýží

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
850 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
51 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkve oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Petrželku omyjeme a okapanou najemno nasekáme.
  • 2
    Skopovou plec omyjeme studenou vodou, osušíme a rozkrájíme na kousky.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, posypeme mletou paprikou, přidáme maso a za stálého míchání ho ze všech stran opečeme. Pak do hrnce přisypeme nakrájenou mrkev, přilijeme pivo s trochou vody, okmínujeme, opepříme, osolíme a pod pokličkou dusíme, až je maso poloměkké. Během dušení maso občas promícháme a podle potřeby přilijeme vodu.
  • 4
    K změklému masu přisypeme propláchnutou rýži, dolijeme vodu, vmícháme vegetu a rýži i maso necháme dusit pod pokličkou doměkka. Pak pokličku sejmeme a přebytečnou vodu necháme vyvařit. K směsi nakonec vmícháme najemno nasekanou petrželku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.