Krkonošská staročeská sekanina
120 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 300gramůŽemle tuková
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 300gramůVepřový bok uzený
- 500gramůVepřové nožičky
- 2,5litryVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 2decilitryMasový vývar
- 2lžíceSádlo škvařené
- 6stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
813 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
40 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme 3 cibule a 6 stroužků česneku. 2 cibule pokrájíme nadrobno a 3 stroužky česneku prolisujeme.
- 2Žemle pokrájíme na kostičky, dáme do misky a zalijeme mlékem.
- 3Vepřový uzený bůček a uzené nožičky omyjeme a dáme do hrnce asi s 2.5 litrem vody, solí (1/2 lžíce), bobkovým listem, 3 stroužky česneku a 1 celou oloupanou cibulí. Maso vaříme pomalu přibližně 1 hodinu (i více).
- 4Když je maso měkké, vyjmeme je z vývaru, necháme vychladnout, vykostíme. Maso i s kůžemi drobně nasekáme a dáme do mísy. Přidáme k němu namočenou žemli, cibuli, česnek, (sůl 1/4 - 1/2 lžíce), pepř a majoránku, směs dobře promícháme. Přimícháme vývar z uzeného masa (asi 1-2 dl), abychom upravili konzistenci, jako na prejt.
- 5Masovou směs dáme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali sádlem a sekaninu dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C přibližně 30-40 minut do doby, až má zlatou kůrku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.