Krkonošské houbové halušky
40 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 250gramůHouby čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCibule
- 30gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaKmín drcený
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé houby očistíme, omyjeme a drobně pokrájíme. Oloupanou cibuli též drobně pokrájíme nadrobno. V pánvi na rozpáleném sádle cibuli zpěníme, přidáme k ní houby, osolíme (1/2 lžičky), opepříme a dusíme asi 7-8 minut do doby, až se vypaří z hub voda.
- 2Oloupané a omyté brambory nastrouháme na jemném struhadle a v míse je smícháme s podušenými houbami, hladkou moukou, vejcem, drceným kmínem a cibulí. Dobře směs promícháme a podle chuti dosolíme (1 lžička). Těsto na halušky musí být polotuhé.
- 3Lžící vykrajujeme halušky, pokládáme je do pánve s rozpáleným sádlem a ze všech stran je opékáme dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.