Krkonošské houbové halušky

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé houby očistíme, omyjeme a drobně pokrájíme. Oloupanou cibuli též drobně pokrájíme nadrobno. V pánvi na rozpáleném sádle cibuli zpěníme, přidáme k ní houby, osolíme (1/2 lžičky), opepříme a dusíme asi 7-8 minut do doby, až se vypaří z hub voda.
  • 2
    Oloupané a omyté brambory nastrouháme na jemném struhadle a v míse je smícháme s podušenými houbami, hladkou moukou, vejcem, drceným kmínem a cibulí. Dobře směs promícháme a podle chuti dosolíme (1 lžička). Těsto na halušky musí být polotuhé.
  • 3
    Lžící vykrajujeme halušky, pokládáme je do pánve s rozpáleným sádlem a ze všech stran je opékáme dorůžova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.