Krkonošské kroupy s houbami

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
27 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kroupy důkladně propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.
  • 2
    Houby namočíme do studené vody.
  • 3
    Cibuli oloupeme a najemno ji nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Slaninu rozkrájíme na kousky.
  • 4
    V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm kousky slaniny a nakrájenou cibuli, pak přidáme okapané kroupy, osolíme, opepříme, přisypeme kmín a majoránku, krátce osmažíme, zalijeme vodou a necháme vařit.
  • 5
    V pánvi rozehřejeme máslo, osmahneme na něm vymačkané houby a přidáme je do hrnce. Kroupy uvaříme doměkka, pak k nim přimícháme česnek, směs přendáme do vymazané žáruvzdorné mísy a v troubě přibližně 25 minut zapékáme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 20. 9. 2015
Krkonošské kroupy s houbami
mám vyzkoušené, je to úplně skvělé 🙂