Krkonošské kroupy s houbami
60 min.
Ingredience
- 300gramůKroupy ječné
- 2kusyCibule
- 150gramůHouby sušené
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaMajoránka
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3stroužkyČesnek
- 150gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
27 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kroupy důkladně propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.
- 2Houby namočíme do studené vody.
- 3Cibuli oloupeme a najemno ji nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Slaninu rozkrájíme na kousky.
- 4V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm kousky slaniny a nakrájenou cibuli, pak přidáme okapané kroupy, osolíme, opepříme, přisypeme kmín a majoránku, krátce osmažíme, zalijeme vodou a necháme vařit.
- 5V pánvi rozehřejeme máslo, osmahneme na něm vymačkané houby a přidáme je do hrnce. Kroupy uvaříme doměkka, pak k nim přimícháme česnek, směs přendáme do vymazané žáruvzdorné mísy a v troubě přibližně 25 minut zapékáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 20. 9. 2015
Krkonošské kroupy s houbami
mám vyzkoušené, je to úplně skvělé 🙂