Krkonošské kyselo s čerstvými houbami

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
22 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté brambory ve slupce uvaříme doměkka. Vaříme je asi 25-30 minut. Pak je oloupeme. Očištěné a omyté houby pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli drobně nakrájíme a v pánvi na másle (2 lžíce) ji osmažíme dozlatova. Cibulku vyjmeme z pánve, přidáme do té samé pánve 2 lžíce másla, na kterém usmažíme vajíčka. Dáme pozor, aby nebyly velmi husté.
  • 2
    Chlebový kvas dáme do hrnce, přilijeme 1 litr vody, metličkou kvas rozšleháme, osolíme, přidáme kmín, pepř, pokrájené houby a pomalu vaříme 30 minut.
  • 3
    Pak do polévky přimícháme usmaženou cibuli, vajíčka, smetanu, vše dobře promícháme, ještě chvíli povaříme (asi 5 minut) a dochutíme solí.
  • 4
    Na talíře dáme pokrájené uvařené brambory, zalijeme je kyselem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.