Krkonošské kyselo s čerstvými houbami
60 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 150gramůHouby čerstvé
- 1kusCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůChlebový kvásek
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
22 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté brambory ve slupce uvaříme doměkka. Vaříme je asi 25-30 minut. Pak je oloupeme. Očištěné a omyté houby pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli drobně nakrájíme a v pánvi na másle (2 lžíce) ji osmažíme dozlatova. Cibulku vyjmeme z pánve, přidáme do té samé pánve 2 lžíce másla, na kterém usmažíme vajíčka. Dáme pozor, aby nebyly velmi husté.
- 2Chlebový kvas dáme do hrnce, přilijeme 1 litr vody, metličkou kvas rozšleháme, osolíme, přidáme kmín, pepř, pokrájené houby a pomalu vaříme 30 minut.
- 3Pak do polévky přimícháme usmaženou cibuli, vajíčka, smetanu, vše dobře promícháme, ještě chvíli povaříme (asi 5 minut) a dochutíme solí.
- 4Na talíře dáme pokrájené uvařené brambory, zalijeme je kyselem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.