Krkonošské zelné závitky
65 min.
Ingredience
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 0,5kilogramVepřové maso mleté
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaNové koření mleté
- 100gramůRýže loupaná
- 4lžíceProtlak rajčatový
- 0,5kilogramZelí kysané
- 2,5decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
28 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
13 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Omytou hlávku zelí rozdělíme na listy, které vložíme do hrnce s vodou a necháme je vařit, až změknou.
- 2Mleté maso opepříme, osolíme, přidáme mletou papriku a nové koření, promícháme s nevařenou rýží a rajčatovým protlakem.
- 3Masovou směs zabalíme do zelných listů.
- 4Část závitků rozložíme do hrnce, na ně dáme vrstvu kysaného zelí, pak opět závitky a zelí. Vše zalijeme nálevem z kysaného zelí a vodou a dusíme do změknutí.
- 5Měkké závitky a zelí rozdělíme na porce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.