Krkonošský černý kuba
70 min.
Ingredience
- 250gramůJečné kroupy
- 100gramůHusí sádlo
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžičkySůl
- 1,5lžičkyMajoránka
- 500gramůHouby kozák osikový
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 5decilitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaKmín celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
36 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Velké kroupy dobře promyjeme, dáme do síta, promyjeme je horkou vodou a necháme odkapat. Odkapané kroupy dáme do hrnce na rozpálené sádlo (50g), zalijeme vodou, přidáme 1 lžičku soli, 1.5 lžičky majoránky a 1/2 lžičky kmínu. Kroupy vaříme do poloměkka přibližně 30 minut. (na 1 díl krup připadnou 2 díly vody).
- 2Čerstvé houby, křemenáče a modráky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. V pánvi si rozpálíme sádlo (50g) a houby podusíme. Když je z hub voda odpařená a začínají se smažit, tak je osolíme, opepříme a usmažíme.
- 3Cibuli oloupeme a drobně pokrájíme. Oloupaný česnek utřeme se lžičkou soli.
- 4V pekáči si na másle osmažíme cibuli dozlatova, přidáme k ní povařené kroupy, usmažené houby, česnek se solí, promícháme a případně dosolíme podle chuti.
- 5Pekáč s kroupami dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 30-40 minut. Pak hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.