Krkonošský černý kuba

70 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
36 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Velké kroupy dobře promyjeme, dáme do síta, promyjeme je horkou vodou a necháme odkapat. Odkapané kroupy dáme do hrnce na rozpálené sádlo (50g), zalijeme vodou, přidáme 1 lžičku soli, 1.5 lžičky majoránky a 1/2 lžičky kmínu. Kroupy vaříme do poloměkka přibližně 30 minut. (na 1 díl krup připadnou 2 díly vody).
  • 2
    Čerstvé houby, křemenáče a modráky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. V pánvi si rozpálíme sádlo (50g) a houby podusíme. Když je z hub voda odpařená a začínají se smažit, tak je osolíme, opepříme a usmažíme.
  • 3
    Cibuli oloupeme a drobně pokrájíme. Oloupaný česnek utřeme se lžičkou soli.
  • 4
    V pekáči si na másle osmažíme cibuli dozlatova, přidáme k ní povařené kroupy, usmažené houby, česnek se solí, promícháme a případně dosolíme podle chuti.
  • 5
    Pekáč s kroupami dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 30-40 minut. Pak hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.