Krkonošský Kuba s čerstvými hříbky
95 min.
Ingredience
- Na vytření pekáčku
- Smažené houby s cibulí
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 150gramůHříbky čerstvé
- 0,5špetkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,25lžičkaKmín celý
- Vařené kroupy
- 150gramůJečné kroupy
- 310mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaMajoránka
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Dobře omyté kroupy dáme do hrnce, zalijeme je vodou a necháme 2 hodiny namočené. Cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno. Očištěné a omyté čerstvé hříbky pokrájíme na plátky.
- 2Kroupy s tou samou vodou dáme na plotnu, přidáme přidáme sůl, majoránku, bobkový list a přivedeme je k varu. Pak snížíme teplotu a uvaříme je doměkka. Vaříme je přibližně 50-60 minut. Troubu si předehřejeme na 200°C. Pekáček vytřeme olejem.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, na něm osmažíme hříbky, ochutíme je solí, kmínem a pepřem. Houby vyjmeme z pánve, dáme si je do misky a na tom samém omastku osmažíme dorůžova cibulku. Očištěné stroužky česneku prolisujeme.
- 4Z uvařených krup vyjmeme bobkový list, pak do nich přimícháme hříbky, cibulku a prolisovaný česnek. Vše dobře promícháme, podle chuti dosolíme a dáme do pekáčku. Houbového Kubu dopečeme v troubě 20 minut.
- 5Porce dáme na talíře a hned teplé servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.