Krkonošský Kuba s čerstvými hříbky

95 min.

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře omyté kroupy dáme do hrnce, zalijeme je vodou a necháme 2 hodiny namočené. Cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno. Očištěné a omyté čerstvé hříbky pokrájíme na plátky.
  • 2
    Kroupy s tou samou vodou dáme na plotnu, přidáme přidáme sůl, majoránku, bobkový list a přivedeme je k varu. Pak snížíme teplotu a uvaříme je doměkka. Vaříme je přibližně 50-60 minut. Troubu si předehřejeme na 200°C. Pekáček vytřeme olejem.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej, na něm osmažíme hříbky, ochutíme je solí, kmínem a pepřem. Houby vyjmeme z pánve, dáme si je do misky a na tom samém omastku osmažíme dorůžova cibulku. Očištěné stroužky česneku prolisujeme.
  • 4
    Z uvařených krup vyjmeme bobkový list, pak do nich přimícháme hříbky, cibulku a prolisovaný česnek. Vše dobře promícháme, podle chuti dosolíme a dáme do pekáčku. Houbového Kubu dopečeme v troubě 20 minut.
  • 5
    Porce dáme na talíře a hned teplé servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.