Krkonošský závitek s kysaným zelím a hříbky
90 min.
Ingredience
- 2kusyŠalotka
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžíceSádlo škvařené
- 200gramůZelí kysané
- 1,5lžičkyCukr krupice
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 600gramůVepřový bok
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3decilitryVoda pitná
- 3stroužkyČesnek
- 70gramůHříbky čerstvé
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1006 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
93 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme náplň. Oloupanou šalotku nakrájíme nadrobno. Očistíme a omyjeme hříbky a nasekáme je na kousky. Slaninu pokrájíme na kostičky.
- 2V pánvi rozehřejeme 1 lžíci sádla, přidáme slaninu a osmažíme dozlatova, potom přidáme šalotku, zpěníme ji, přidáme houby, kysané zelí, ochutíme solí (0.5 lžičky), cukrem (1.5 lžičky), kmínem, pepřem a dusíme ve vlastní šťávě asi 10 minut, až se vydusí.
- 3Prorostlý bůček bez kosti pokrájíme na větší plátky o síle 1.5 cm. Plátky rozklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme (1.5 lžičky), opepříme, položíme na ně 1-2 lžíce náplně, závitky zatočíme tak, aby náplň byla dobře zabalená, okraje masa připevníme párátky a závitky obalíme v hladké mouce.
- 4V menším pekáči na rozpáleném oleji závitky osmažíme z každé strany dozlatova, přilijeme vodu (přibližně 3 dl) a pekáč se závitky dáme do předem vyhřáté trouby.
- 5Pečeme při 220 °C asi 45-50 minut. Občas podlijeme výpekem, (pokud se vyvaří, dolijeme trochou vody). Když jsou závitky upečené, podáváme k nim přílohy podle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.