Krkonošský závitek s kysaným zelím a hříbky

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1006 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
93 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme náplň. Oloupanou šalotku nakrájíme nadrobno. Očistíme a omyjeme hříbky a nasekáme je na kousky. Slaninu pokrájíme na kostičky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme 1 lžíci sádla, přidáme slaninu a osmažíme dozlatova, potom přidáme šalotku, zpěníme ji, přidáme houby, kysané zelí, ochutíme solí (0.5 lžičky), cukrem (1.5 lžičky), kmínem, pepřem a dusíme ve vlastní šťávě asi 10 minut, až se vydusí.
  • 3
    Prorostlý bůček bez kosti pokrájíme na větší plátky o síle 1.5 cm. Plátky rozklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme (1.5 lžičky), opepříme, položíme na ně 1-2 lžíce náplně, závitky zatočíme tak, aby náplň byla dobře zabalená, okraje masa připevníme párátky a závitky obalíme v hladké mouce.
  • 4
    V menším pekáči na rozpáleném oleji závitky osmažíme z každé strany dozlatova, přilijeme vodu (přibližně 3 dl) a pekáč se závitky dáme do předem vyhřáté trouby.
  • 5
    Pečeme při 220 °C asi 45-50 minut. Občas podlijeme výpekem, (pokud se vyvaří, dolijeme trochou vody). Když jsou závitky upečené, podáváme k nim přílohy podle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.