Krkovice pečená na pivu
75 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 5stroužkůČesnek
- 1lžíceSádlo syrové
- 150gramůAnglická slanina
- 0,1gramPepř černý mletý
- 2gramySůl
- 0,1gramPaprika mletá sladká
- 750gramůVepřová krkovička
- 0,5litrPivo světlé 12% 4,5% obj.
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
46 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
798 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Naklepané plátky krkovice osolíme a opepříme.
- 2Cibuli s česnekem nakrájíme na tenké plátky a promícháme vše s masem.
- 3Pekáček vymažeme lžící sádla a naskládáme vedle sebe plátky krkovičky. Povrch krkoviček poklademe plátky slaniny a jemně poprášíme paprikou. Potom vše zalijeme pivem, aby nebyly plátky potopené, nejlépe do výšky slaniny.
- 4Maso přikryjeme alobalem a pečeme při teplotě 220° přibližně 1 hodinu, dokud se pivo nezmění ve šťávu pod masem. Před koncem pečení alobal odstraníme, aby se povrch upekl dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.