Krkovička na cibuli, česneku a víně
75 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1lžíceOlej stolní
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 100mililitrůVíno červené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 3stroužkyČesnek
- 4plátkyVepřová krkovička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
65 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
983 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Plátky krkovičky trochu naklepeme, osolíme, opepříme a dáme do vymazaného pekáče. Maso obložíme plátky cibulky a česneku, podlijeme vínem a přikryjeme alobalem. Vše pečeme čtyřicet pět minut. Maso občas přelijeme vypečenou šťávou.
- 2Poté odstraníme alobal a bez něj pokračujeme dalších dvacet minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 9. 3. 2016
Krkovička na cibuli, česneku a víně
Pekla jsem pod alobalem celkově asi 45-50 minut, maso bylo měkké, víno odpařené, tak jsem už dopékat bez alobalu nenechávala. Jídlo je dobré, ale schválně skrz toho bych víno neotvírala. 🙂