Krocan na slanině
120 min.
Ingredience
- 1kilogramKrocan
- 3kusyCibule
- 80gramůMáslo jihočeské
- 80gramůSlanina vepřová
- 6stroužkůČesnek
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kostkaBujón extra silný
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
32 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Krocana očistíme, umyjeme, položíme na pekáč a prošpikujeme ho s 50 g slaniny a nakrájeným česnekem.
- 2Na pánvičce do rozpáleného sádla přidáme na kostky nakrájenou zbylou slaninu, osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme bujon, sůl, posypeme červenou paprikou, pepř, zalijeme vodou, půlku směsi vylijeme do krocana a druhou půlkou ho polijeme.
- 3Připraveného krocana vložíme do předehřáté trouby a za občasného polévaní vlastní šťávou a podlévání vodou, pečeme 100 minut.
- 4Když chceme dosáhnout pravou barvu masa a křupavou kůžičku, krocana po celou dobu pečení potíráme máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.