Krocan na slanině

120 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
32 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krocana očistíme, umyjeme, položíme na pekáč a prošpikujeme ho s 50 g slaniny a nakrájeným česnekem.
  • 2
    Na pánvičce do rozpáleného sádla přidáme na kostky nakrájenou zbylou slaninu, osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme bujon, sůl, posypeme červenou paprikou, pepř, zalijeme vodou, půlku směsi vylijeme do krocana a druhou půlkou ho polijeme.
  • 3
    Připraveného krocana vložíme do předehřáté trouby a za občasného polévaní vlastní šťávou a podlévání vodou, pečeme 100 minut.
  • 4
    Když chceme dosáhnout pravou barvu masa a křupavou kůžičku, krocana po celou dobu pečení potíráme máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.