Krokety z čerstvých hub
55 min.

Ingredience
- 2hrnkyHouby čerstvé
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceMouka polohrubá
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1šálekStrouhanka
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 0,5kusCibule
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
39 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na másle (1 kávová lžička) zpěníme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli a petrželku. Přidáme očištěné, na kousky nakrájené houby, osolíme a dusíme doměkka. Všechna tekutina má vysmahnout.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, po částech zalijeme mlékem a vymícháme na kaši. Do částečně vychladlé kaše přidáme žloutky a 1 bílek, podušené houby, sůl a podle potřeby směs zahustíme trochou strouhanky.
- 3Na prkénku posypaném strouhankou tvarujeme krokety. Obalíme je v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a usmažíme na pánvi na oleji.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.